Oldalak

Látogass el új oldalunkra is:

Látogass el új oldalunkra is:
http://fuszernoveny.blogspot.hu/


2011. április 16., szombat

Árvácska

árvácska változatok
Változatok árvácskára
Kb. 15 cm magas, szépen terülő kétnyári, rengeteg kis virágot hoz, gazdag színválasztékban virít - sárga, lila, fehér, kék, narancssárga, ill. ezek különböző variációi. 

Már szeptembertől kiültethető őszi és tavaszi virágoztatásra, és mivel fagytűrő, könnyen átvészeli a nagy hidegeket is. 
A tél elmúltával kora tavasztól kezd el újra virágozni, különösebb odafigyelést nem igényel, de az elszáradt fejek folyamatos leszedésével megelőzhető a növény korai felmagzása. 

Legjobban napos - félárnyékos helyeken, de tűző napot kerülve érzi jól magát, vízigénye közepes, talaját ne hagyjuk kiszáradni.

 Ültethetjük virágágyásokba, balkonládákba - a hatalmas választéknak köszönhetően ízlésünknek megfelelően válogathatjuk össze kertünk téli/tavaszi üde színfoltját.

A nagyvirágú árvácskától csak méretében különbözik, igényeik és felhasználásuk megegyezik.

Nagyvirágú változata (Viola Wittrockiana)

Igényeit és felhasználását tekintve semmiben nem tér el a kisvirágú árvácskától. Szirmainak mérete különböző lehet, kb. 5-7 cm, ugyancsak rendkívül széles színválaszékban kapható.


Nagyvirágú árvácska
2012. őszi színváltozatok egy része

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Akik vettek ősszel a fagytűrő árvácskából, mindannyian azt mondják, hogy nagyon jól átvészelte a szabadban a telet, elbokrosodott, mindenki várja, hogy mikor jöttök már a tavaszi kínálattal.
Ígértem nekik jövő hétre a "katalógust", utána hétre meg a virágokat!
molga a VP-ből

v.i.p.plants írta...

Ennek igazán örülünk, nem sokára viszünk az idei virág kínálatból, ami már rendelkezésre áll, arról küldöm az email-t! :)