Oldalak

Látogass el új oldalunkra is:

Látogass el új oldalunkra is:
http://fuszernoveny.blogspot.hu/


2011. április 17., vasárnap

Petúnia - Futó petúnia

Petúnia színváltozatok
Álló petúnia színváltozatok 2013. tavasz-nyár

Igen elterjedt egynyári virágunk; fehér, sárga, piros, rózsaszín, kék, lila, erezett, csíkos... szinte végeláthatatlanul gazdag színválasztékban kapható. 

Álló változatát ültethetjük szabadföldbe virágágyásokba, vagy balkonládába, nagyobb méretű cserepekbe, míg a futó petúniák kaspókban, függő kosarakban mutatnak ragyogóan.

Futó petúnia-Bacopa mix kertészetünkből
Napra tegyük, vízigénye közepes, talaját tekintve nincsenek különleges igényei.
Az elszáradt virágoktól érdemes időről-időre megtisztítani a szép, egységes látvány elérése érdekében. A kaspókban, ill. egyéb tartókban lévő növényeket a folyamatos virágzás érdekében tápoldatozzunk, a leírásnak megfelelő időközönként és mennyiségben. 

Fontos, hogy a nyár folyamán ha nem szabadföldön neveljük, időről-időre ültessük át nagyobb helyre, mert viszonylag nagy teret igényel. Ebben az esetben válasszunk egy jobb minőségű, közép árkategóriás általános virágföldet, ebben átültetve nyár végéig, sőt egészen az őszi fagyokig élvezhetjük szépségét.





2012. januári frissítés: 
Sajnos a manapság elérhető, újabb fejlesztésű virágoknak már csak elvétve akad olyan intenzív, csalogató illata, mint a régi, hagyományos petúniáknak, melyekre talán nagymamáink kertjéből emlékezhetünk - de jó hír, hogy ha az idei évben minden terveink szerint alakul, lesz majd igazi, régmúlt időket idéző illatos petúniánk is, mely kellemesen bódító illatával és kedves, visszafogott megjelenésével remélhetőleg sok rajongót tudhat majd magáénak!

Nincsenek megjegyzések: