Oldalak

Látogass el új oldalunkra is:

Látogass el új oldalunkra is:
http://fuszernoveny.blogspot.hu/


2011. április 17., vasárnap

Rózsameténg (Vinca)

Napfényes, meleg, árnyékmentes kertek, déli fekvésű erkélyek kedvelője, gyönyörű, változatos színekben - fehér, piros, bordó, rózsaszín, lazac, lilás - egész nyáron át virít.

Viszonylag igénytelen, de arra ügyeljünk, hogy a palánták kiültetését csak akkor kezdjük el, miután a talaj és a levegő hőmérséklete tartósan 10C fok fölött van, hiszen a hideget nem bírja. Talajban meghálálja a humuszban gazdag, jó vízáteresztő közeget, mérsékelt vízigényű

Kb. 15-30 cm magasra nő, szépen bokrosodik, ezért szerintem legszebben tömeges beültetésnél mutat, de bárhová tesszük is - szegélynövényként, sziklakertekbe, kaspókba, balkonládákba - biztos, hogy nem csalódunk majd benne!

Sajnos magról, otthoni körülmények között nagyon nehéz szaporítani, nem  véletlen, hogy magok helyett már a kiültetésre kész palántát lehet megvásárolni. A csírázáshoz igen magas hőmérsékletre van szüksége, a folyamat, amikorra tűzdelni illetve cserepezni lehet a magoncokat meglehetősen hosszú, nagy odafigyelést, a hőmérsékleti igények állandó ellenőrzését igényli.

Nincsenek megjegyzések: